Silmälääkäripalvelut

Silmälääkäri on silmien terveyden asiantuntija. Silmälääkäri tutkii, diagnosoi ja hoitaa silmäsairauksia, joten mikäli silmäsi on leikattu, sinulla on diagnosoitu silmäsairaus tai epäilet sellaista, on syytä kääntyä silmälääkärin puoleen. Silmälääkäri myös tekee alle 8-vuotiaiden lasten silmälasimääräykset. 


Silmien terveyden asialla

Silmälääkärillä käyntiä suositellaan viimeistään 45-vuotiaalle, jonka jälkeen aika olisi hyvä varata viiden vuoden välein. Yli 60-vuotiaan tulisi asioida silmälääkärillä kolmen vuoden välein ja mikäli silmissä havaitaan esimerkiksi kaihin kasvua, on syytä varata aika joka toinen vuosi.

Useat silmäsairaudet ovat oireettomia ja niiden riskit kasvavat iän myötä, joten silmien terveys on hyvä tutkituttaa säännöllisesti silmäsairauksien ennaltaehkäisemiseksi ja mahdollisen hoidon ajoissa aloittamiseksi.

Mikäli harkitset silmäleikkausta taittovirheen korjaamiseksi, on tällöinkin silmälääkäri oikea taho. Myös kaikissa silmään liittyvissä tapaturmissa tai yllättävissä oireissa tulee hakeutua silmälääkärin vastaanotolle.

 

Silmätautien erikoislääkäri Leena Isokangas vastaanottaa asiakkaita kerran viikossa Optikko Duolla. Varaa aika puhelimitse 08 556 6811.

  • Silmän terveyden tutkimukset
  • Silmäsairauksien diagnosointi
  • Alle 8-vuotiaiden lasten näönhuolto
  • Silmänpaineen mittaukset
  • Silmälasimääritykset

Silmän terveyden tutkimukset

Silmälääkärimme auttaa sinua kaikissa silmien terveyteen liittyvissä asioissa ja on asiantuntijasi paitsi silmäsairauksien hoitamisessa myös niiden ennaltaehkäisyssä.

Mikäli silmäsi on leikattu, sinulla on diagnosoitu silmäsairaus tai epäilet sellaista, on syytä asioida silmälääkärin vastaanotolla. Silmälääkärimme ohjaa tarvittaessa oireenmukaisiin jatkotutkimuksiin ja määrää lääkkeet.

Alle 8-vuotiaiden lasten näönhuolto

Alle 8-vuotiaan lapsen silmälasimääräykset tekee aina silmälääkäri. Lapsen näöntutkimus on hyvä suorittaa joka toinen vuosi 3-vuotiaasta alkaen tai useammin, mikäli lapsen näössä todetaan oireilua. Lapsen näkökyvyssä voi tapahtua muutoksia hyvin lyhyessäkin ajassa ja lapsen voi olla vaikeaa arvioida itse, onko näkökyky heikentynyt.

Lasten likinäköisyys on yleistynyt pitkäkestoisen digiruutujen parissa vietetyn ajan ja vähäisen ulkoilun myötä. Myopisoituminen eli kaukonäön heikentyminen onkin digiaikana kaksinkertaistunut, joten siihen on syytä kiinnittää huomiota. Likinäköisyyttä todetaan nykyisin yhä useammin alle 10-vuotiailla lapsilla. Tämä tarkoittaa, että myopiasta kärsivä lapsi ei näe terävästi kauas ilman silmälaseja, sillä lisääntyneen lähietäisyydelle katselun myötä silmän takaosa kasvaa liiallista pituutta ja näkö muuttuu likitaitteiseksi.

Olemme keränneet vinkkejä, miten lapsen likinäköisyyttä pystyy ennaltaehkäisemään.

LUE LISÄÄ LASTEN LIKINÄÖSTÄ

Silmäsairauksien diagnosointi

Silmälääkärillä kannattaa käydä säännöllisesti, sillä ajoissa todetut silmäsairaudet pystytään hoitamaan tehokkaasti. Silmäsairaudet yleistyvät keski-iän ylityttyä, joten silmälääkärillä käyntiä suositellaan 45-vuotiaasta lähtien viiden vuoden välein. Yli 60-vuotiaan on hyvä asioida silmälääkärillä noin kolmen vuoden välein.

Useat silmäsairaudet ovat oireettomia, joten säännöllinen tutkituttaminen on osa silmäsairauksien ennaltaehkäisyä.

Silmänpaineen mittaukset

Silmänpaineen mittaaminen käy meillä helposti ja nopeasti. Käytössämme olevan tonometrin ansiosta silmänpaineen mittaus on nopea, tarkka ja kivuton toimenpide. Silmälääkärin vastaanotolla tehtävä silmänpaineen mittaus tehdään tippoja hyödyntäen. Mittauksen aikana laitteen herkkä tutkimuskärki koskettaa kevyesti silmän pintaa ja kertoo silmänpaineen. Mittaus kestää vain muutaman sekunnin.

Silmänpaine kannattaa mittauttaa säännöllisesti, sillä se voi muuttua huomaamattasi. Liian korkea silmänpaine voi olla merkki esimerkiksi glaukoomasta, joka on näköhermoa vaurioittava sairaus ja hoitamattomana voi johtaa merkittävään näön heikkenemiseen.

Optiikka-tili

Tarjoamme asiakkaillemme joustavan tavan maksaa silmälasit. Optiikka-tili mahdollistaa
jopa 6 kk maksuajan ilman lisäkuluja. Voit avata tilin suoraan myymälästämme.

Lue lisää