Optikkopalvelut

Tarvitsetpa näöntutkimusta, silmänpaineen mittausta, apua kehysten tai aurinkolasien valinnassa ja sovituksessa tai tietoa piilolinsseistä ja niiden valinnasta, autamme sinua asiantuntevasti ja palvelevasti.


Sinun silmiesi asialla

Optikko Duo on näönhuollon asiantuntija, joka tutkii näöntarkastuksessa näön mahdollisen korjaustarpeen ja auttaa löytämään asiakkaalle mieleiset kehykset laajasta kehysvalikoimasta. Optikkomme Katja Luhtanen ja Minna Liedes auttavat myös asiakasta valitsemaan sopivat linssit tai piilolinssit käyttötarkoituksen mukaan, esimerkiksi näyttöpäätetyöhön tai urheiluun.

Silmän taitto-ominaisuudet muuttuvat läpi iän eikä näön hidasta heikentymistä välttämättä itse huomaa, joten näkö on hyvä tarkastuttaa optikolla parin vuoden välein. Optikko voi tarpeen vaatiessa suositella myös perusteellisempaa näöntutkimusta, jossa suoritetaan silmänpohjan kuvaus ja silmänpaineen mittaus. Mikäli näöntutkimuksessa ilmenee jotain poikkeavaa tai optikko epäilee silmäsairautta, ohjaa hän tarvittaessa silmälääkärille oireenmukaisen hoidon piiriin.

  • Näöntutkimukset
  • Silmänpaineen mittaukset
  • Silmälasien ja aurinkolasien sovitus
  • Piilolinssisovitukset
  • Työnäkö ja erityistyölasit
  • Koululaisten näönhuolto
  • Silmälasien hoito, huolto ja korjaus

Näöntutkimukset

Optikko Duossa sinua palvelee aina optikko, näönhuollon asiantuntija. Näöntutkimukseen tulee varata noin puoli tuntia aikaa ja mikäli sinulla on ennestään silmälasit tai tallessa aiempi silmälasiresepti, ota ne mukaasi. Jos käytät piilolinssejä, otathan ne pois ennen tutkimukseen tulemista. Näöntutkimuksessa tarkastamme silmiesi yleisen terveydentilan ja taittovoimakkuudet, kartoitamme mahdolliset näköongelmat ja tutkimme kaukonäön, lähinäön ja silmiesi yhteistoiminnan. Näiden pohjalta laadimme silmälasireseptin oikeille voimakkuuksille. 

Optikko voi suorittaa kaikenikäisten lasten näöntutkimuksen, mutta alle 8-vuotiaiden lasten silmälasimääräykset tekee silmälääkäri. 

VARAA AIKA NÄÖNTARKASTUKSEEN

 

Silmänpaineen mittaukset

Silmänpaineen mittaaminen käy meillä helposti. Käytössämme olevan tonometrin ansiosta silmänpaineen mittaus on nopea, tarkka ja kivuton toimenpide – mittauksessa ei tarvita tippoja tai puudutuksia. Mittauksen aikana laitteen herkkä tutkimuskärki koskettaa kevyesti silmän pintaa ja kertoo silmänpaineen. Mittaus kestää muutaman sekunnin ja asiakas tuskin huomaa mittauksen tapahtuneen.

Silmänpaine kannattaa mittauttaa säännöllisesti, sillä se voi muuttua huomaamattasi. Liian korkea silmänpaine voi olla merkki silmäsairaudesta, joten on tärkeää ennaltaehkäistä sairauden kehittymistä.  

Silmälasien ja aurinkolasien sovitus

Optikko Duo panostaa yksilölliseen, laadukkaaseen ja harkiten valittuun kehysvalikoimaan, jota täydennetään asiakkaiden tyyliä ja mieltymyksiä silmällä pitäen. 

Meillä voit istua alas ja nauttia kupposen kahvia samalla kun etsimme juuri sinun tyylisi viimeistelevät pokat. Laaja valikoimamme ja asiantunteva palvelumme takaavat huolettoman mutta monipuolisen palvelukokemuksen aina näöntutkimuksesta kehysvalintoihin. Meille hyvä palvelu on ylpeyden aihe.

Täydelllisesti istuvien silmä- ja aurinkolasien lisäksi saat myös ohjeet, miten huolehdit uusista laseistasi oikeaoppisesti.

SILMÄLASIEN HOITO-OHJEET

 

Piilolinssisovitukset

Piilolinssien käytön aloittaminen vaatii silmillesi sopivien piilolinssien löytymistä ja käytön harjoittelua. Jos olet kiinnostunut piilolinsseistä, haluat päivittää piilolinssireseptisi tai tarvitset ohjausta piilolinssien käyttöön, autamme mielellämme. Piilolinssisovituksessa tutkimme silmiesi terveydentilan ja varmistamme, ettei mitään esteitä piilolinssien käytölle ole. Määritämme sinulle parhaiten sopivat piilolinssit niiden ominaisuuksien ja voimakkuuden osalta ja opetamme sinua asettamaan, poistamaan ja puhdistamaan piilolinssit. Lisäksi annamme hoitovinkit ja ylläpito-ohjeet. Kun sopivat piilolinssit ovat löytyneet, voit tilata niitä kätevästi jatkossa verkkokaupastamme.

 

Erityistyölasit ja suojalasit

Jos yleiskäyttöön hankitut silmälasit eivät sovi työkäyttöön, tulee työntekijän olla yhteydessä työterveyshuoltoon näyttöpäätetyöskentelyyn liittyvien erityistyölasien tarpeen määrittämiseksi. Erityistyölasit poikkeavat yleiskäyttöisistä silmälaseista voimakkuudeltaan ja linssityypiltään, eivätkä siten sovellu yleiskäyttöön. Yli 40-vuotiaiden lähilasit eivät ole laskettavissa erityistyölaseiksi, vaan silmälasireseptissä ja kuitissa tulee olla erikseen merkintä, että kyse on nimenomaan näyttöpäätetyöhön tarkoitetuista erityistyölaseista. Työnantaja on velvoitettu hankkimaan työntekijälle työhön soveltuvat erityistyölasit. 

Mikäli työnkuva voi aiheuttaa vaaraa silmille, tulee työssä suojautua työsuojalasein. Työsuojalasit määrätään omilla voimakkuuksilla ja sekä kehyksillä että linsseillä on korkeat suojausominaisuudet. Työsuojalasit kuuluvat henkilösuojaimiin ja työnantaja määrittelee tarvittavan suojausluokan työntekijän tehtävien mukaisesti. Työntekijän on käytettävä määrättyjä suojalaseja työnantajan ohjeiden mukaisesti sekä huolehdittava niiden huollosta. Työnantaja on velvoitettu hankkimaan työntekijälle työhön soveltuvat työsuojalasit.

 

Koululaisten näönhuolto

Optikko Duo tekee yhteistyötä kouluterveydenhuollon kanssa. Yli 8-vuotiaalle koululaiselle optikon näöntarkastusta suositellaan vuoden välein, sillä lapsen näkökyvyssä voi tapahtua muutoksia hyvin lyhyessäkin ajassa ja lapsen voi olla vaikeaa arvioida itse, onko näkökyky heikentynyt. Lasten likinäköisyys on yleistynyt digiaikana merkittävästi, joten myös siihen on syytä kiinnittää huomiota.

Kouluikäisten silmälasit sovitetaan aina hyvin istuviksi ja linssien lisäominaisuuksilla varmistetaan, että ne kestävät kovempaakin menoa ja mahdollisia kolhuja.

Tiesithän, että jokainen koululainen on oikeutettu yhteen ilmaiseen silmälääkärikäyntiin oppivelvollisuutensa aikana. Lähetteen silmälääkärille saa kouluterveydenhoitajalta.

LUE LISÄÄ LASTEN LIKINÄÖSTÄ

Optiikka-tili

Tarjoamme asiakkaillemme joustavan tavan maksaa silmälasit. Optiikka-tili mahdollistaa
jopa 6 kk maksuajan ilman lisäkuluja. Voit avata tilin suoraan myymälästämme.

Lue lisää