Varaa aika optikon näöntarkastukseen helposti netissä. Silmälääkärin ajanvaraus puhelimitse 08 556 6811.

Optikko- ja silmälääkäripalvelut

Meiltä saat monipuoliset optikko- ja silmälääkäripalvelut näönhuollon ja silmiesi terveyden tarpeisiin. Meiltä löytyy myös vankka asiantuntemus lasten ja nuorten näönhuoltoon sekä aikuisten työnäköön liittyen.

Silmälääkärille vai optikolle?

Silmistä on tärkeää pitää huolta ja näkö kannattaakin tarkastuttaa säännöllisesti, mutta kumman puoleen kääntyä – optikon vai silmälääkärin? 

Optikolle

Optikko on näönhuollon asiantuntija, joka tutkii näöntarkastuksessa näön mahdollisen korjaustarpeen ja auttaa löytämään oikeanlaiset silmälasit tai piilolinssit määritetyille voimakkuuksille. Optikko auttaa myös asiakasta valitsemaan sopivat silmälasit tai piilolinssit käyttötarkoituksen mukaan, esimerkiksi näyttöpäätetyöhön tai urheiluun.

Jos huomaat näkösi heikentyneen, silmiesi rasittuvan tai vaikkapa ikänäköä, käänny optikon puoleen. Silmän taitto-ominaisuudet muuttuvat läpi iän eikä näön hidasta heikentymistä välttämättä itse huomaa, joten näkö on hyvä tarkastuttaa parin vuoden välein. Optikko voi tarpeen vaatiessa suositella myös perusteellisempaa näöntutkimusta, jossa suoritetaan silmänpohjan kuvaus ja silmänpaineen mittaus. Mikäli näöntutkimuksessa ilmenee jotain poikkeavaa tai optikko epäilee silmäsairautta, ohjaa hän tarvittaessa silmälääkärille oireenmukaisen hoidon piiriin.

Silmälääkärille

Optikko voi määrätä silmälasit yli 8-vuotiaalle lapselle, kun taas alle 8-vuotiaan lapsen näöntutkimuksen tekee silmälääkäri. Silmälääkäri tutkii, diagnosoi ja hoitaa silmäsairauksia, joten mikäli silmäsi on leikattu, sinulla on diagnosoitu silmäsairaus tai epäilet sellaista, on syytä kääntyä silmälääkärin puoleen. Mikäli harkitset silmäleikkausta taittovirheen korjaamiseksi, on silmälääkäri oikea taho. Myös kaikissa silmään liittyvissä tapaturmissa tai yllättävissä oireissa tulee hakeutua silmälääkärin vastaanotolle.

Silmälääkärillä käyntiä suositellaan viimeistään 45-vuotiaana, jonka jälkeen aika olisi hyvä varata viiden vuoden välein. Useat silmäsairaudet ovat oireettomia ja niiden riskit kasvavat iän myötä, joten silmien terveys on hyvä tutkituttaa säännöllisesti silmäsairauksien ennaltaehkäisemiseksi ja mahdollisen hoidon ajoissa aloittamiseksi.