Silmälasien hoito, huolto ja korjaus

Kehystä ja linssejä hoitamalla varmistat silmälasiesi toimivuuden ja kestävyyden sekä pidennät niiden käyttöikää. Meiltä saat tarkoitukseen sopivat puhdistusaineet ja välineet sekä huolto- ja korjauspalvelut.


  • Puhdista kehys ja linssit säännöllisesti. Silmälasien puhdistukseen tarkoitetut puhdistusaineet ja -liinat ovat paras tapa linssien puhdistukseen, mutta voit pestä linssit myös kädenlämpöisellä vedellä tai pyyhkiä mikrokuituliinalla. Muista puhdistaa myös koko kehys ja nenätyynyt, sillä ne keräävät helposti kasvoilta epäpuhtauksia. Karkealla kankaalla tai talouspaperilla pyyhkiminen ja kuuma vesi voivat vahingoittaa linssien pinnoitetta.
  • Suojaa silmälasejasi. Älä altista niitä korkeille lämpötiloille tai nopeille lämpötilavaihteluille ja suojaa silmälasisi kemikaaleilta sekä teräviltä esineiltä. Suolavesi ja uunin avaaminen vaurioittavat linssejä, eikä silmälaseja tulisi käyttää saunassa tai jättää paahteisen auton kojelaudalle.
  • Tarkasta säännöllisesti silmälasiesi istuvuus ja kunto. Meiltä ostamiisi silmälaseihin saat mahdolliset istuvuudensäädöt veloituksetta.
  • Aseta silmälasit pöydälle aina linssien etupinta ylöspäin. Näin ehkäiset linssien naarmuuntumista.
  • Kun et käytä silmälasejasi, säilytä ne aina silmälasikotelossa.