Apua kuivasilmäisyyteen

Kuivasilmäisyys on yksi yleisimpiä silmävaivoja. Silmät vuotavat, tuntuvat roskaisilta ja kuivilta, kun kyynelnestettä ei ole riittävästi tai se ei kosteuta ja suojaa silmiä tarpeeksi.


Jos silmät punottavat, kirvelevät, tuntuvat kuivilta, roskaisilta ja olo on kuin olisi hiekkaa silmissä, kannattaa kääntyä puoleemme. Oireilu voi olla ajoittaista ja pahentua iltaa kohden tai kesän taittuessa syystalven ensipakkasiin. Näyttöpäätetyöskentely, kuiva sisäilma, kirkkaat valot, voimakas ilmastointi tai tuuli voivat olla kuivasilmäisyyden taustalla ja onkin tärkeää löytää syy oireiluun, sillä silmät reagoivat herkästi eri ärsykkeisiin.

Tehokkaita hoitotuotteita on nykyään paljon. Oireiden tai silmälääkärin tutkimuksen perusteella valitaan hoitomuoto, joka voi olla esimerkiksi kosteuttavia silmätippoja tai optikkojen kehittämä Kuivan Silmän Omega -kapselit tai näiden yhdistelmä.

Sekä nestemäiset että geelimäiset tipat toimivat tehokosteuttajina kuivasilmäisyyden lievittämiseen. Niiden säännöllinen käyttö helpottaa myös ympäristötekijöiden aiheuttamien ärsykkeiden aikaansaamiin oireisiin.

Lisätehosteena toimivat Kuivan Silmän Omega -kapselit, jotka sisältää luomutyrniöljyä, mustikkauutetta sekä B2-vitamiinia. Näiden ainesosien on todettu auttavan kyynelnesteen tuotannossa ja helpottavan merkittävästi oireita. Suositeltu annos alussa on kaksi kapselia aamuin illoin. Ensimmäisen kuukauden jälkeen annos voidaan puolittaa. Muutokset kyynelnesteen tuotannossa ovat yleensä todettavissa 2–4 viikon kuluttua aloittamisesta.

 

Varaa aika silmälääkärille

Varaa aika silmälääkärillemme puhelimitse 08 556 6811.